10. Smotra izvornog folklora ” Šibeniče, ti si stina “

Datum objave: 16. 5. 2016.

U subotu 14.5.2016. godine povodom Dana Šibensko-kninske županije na Trgu Republike Hrvatske održana je 10. smotra izvornog folklora “Šibeniče, ti si stina“.

“Desetu godinu za redom ovom manifestacijom nastavljamo njegovati i čuvamo od zaborava tradicijsku kulturnu baštinu Šibensko-kninske županije s kojom se ponosimo. Hvala vam, što njegujete kulturnu baštinu svoga mjesta i kraja i što ste dio te prebogate baštine donijeli večeras u Šibenik, sjedište Županije, koji u ovoj godini slavi svoj veliki jubilej – 950. obljetnicu prvog pisanog spomena grada.”, rekao je župan Goran Pauk zaželjevši dobrodošlicu svim sudionicima smotre i brojnoj publici.

Među brojnom publikom smotru živopisnih narodnih nošnji, plesova i napjeva priobalja i zaobalja naše županije pratio je i otac biskup mons. Ante Ivas.

Prije samog nastupa, sedamnaest kulturno-umjetničkih skupina iz Šibensko-kninske županije i dva gostujuća iz Duge Rese i Đakova, svečanim mimohodom prošli su šibenskom kalelargom, Poljanom, ulicom Vladimira Nazora, preko Obale dr. Franje Tuđmana do Trga Republike Hrvatske gdje se Smotra i održala.sibenik-zora2sibenik-zora3r